Deb's Australian Labradoodles

Forever your friend

Informatie over onze werkwijze

Onze puppy's worden in huiselijke kring geboren en wij werken hard aan de socialisatie van de puppy's. Ze worden blootgesteld aan allerlei prikkels, geluiden, maken kennis met kinderen, we laten ze wennen aan het autorijden en ze groeien op in ons gezin, waar kinderen deel uit maken aan de socialisatie. 

Als de puppy's oud genoeg zijn kunnen zij het nest verlaten, de puppy's moeten op zijn minst 8 weken oud zijn eerder gaan de puppy's bij ons niet weg. De puppy's worden met zes weken door onze dierenarts onderzocht, ingeënt en ontwormd en voorzien van een chip. De pup krijgt een Europees Dierenpaspoort en in een later stadium ontvangt de nieuwe eigenaar de stamboom van de ALAEU. De puppy's verlaten 'ongeholpen' het nest. Dat houdt in dat de puppy's onder contract of met een fokverbod worden verkocht. Voor hun 18e levensmaand moet de pup gesteriliseerd / gecastreerd zijn, Deze kosten zijn geheel voor de eigenaar (zoals in het koopcontract word vermeld). U moet zich hier aan houden, anders wordt er een boete opgelegd die kan oplopen tot duizenden euro's, U heeft hier voor getekend, de castratie / sterilisatie plicht staat ook vermeldt in het koopcontract van de pup. 


Wanneer u heeft besloten een puppy bij ons aan te schaffen:

 1) Vult uw gegevens in op de website van het aanvraagformulier

 2) U ontvangt van ons een inschrijfformulier 

Wilt u het inschrijfformulier zo volledig mogelijk invullen en retourneren. Wanneer wij uw getekende inschrijfformulier hebben ontvangen. Nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een kennismaking gesprek.  Na een positieve kennismaking gesprek nodigen wij U uit voor het betalen van het inschrijfgeld. 


Informatie voor kopers van honden

 • U als (pup)koper mag alleen een hond kopen voorzien van  een chip en een officieel EU-dierenpaspoort en die geregistreerd staan in een databank.
 • Hondenkopers registreren de hond op naam bij een aangewezen databank.
 • Wijzigingen geeft de nieuwe houder allemaal door aan de databank. Denk aan adreswijzigingen, vermissing, export of het overlijden van de hond.


Wat krijgt U als U een pupje bij ons aanschaft:


 1. goed gezonde gesocialiseerde pup
 2. de hond wordt gechipt, ingeënt en ontwormd en een Europees dierenpaspoort
 3. een geregistreerde pup bij de ALAEU en WALA.
 4. een  ALAEU stamboom verkrijgt U wanneer wij een kopie van het bewijs hebben ontvangen die u heeft verkregen na sterilisatie of castratie van de hond
 5. een digitaal boekje met handige tips en tricks van uw hond
 6. Een maand gratis (basis)verzekering, deze gaat in op de dag dat U hem komt ophalen. 
 7. een puppy voerpakket van ProPlan van 3 kg
 8. een knuffel (of nestdoekje) vanuit het nest

Wanneer er een geboorte heeft plaatsgevonden van een nestje komt de dierenarts een nest controle doen. Zij onderzoekt moeder en haar pups. Via de website en facebook laten wij weten dat er een geboorte heeft plaatsgevonden. Via de aangemaakte whapp groep als u in aanmerking komt voor een pup uit het geboren nest kunt u het nest volgen. Als de puppy's circa 4 weken oud zijn nemen wij contact op met de mensen die in aanmerking kunnen komen voor dat nest. Wanneer het nodig is als er meerdere nesten volgen nemen wij vooraf contact op met de mensen.